Dansdag Polonaise

Op zondag 25 november organiseert Les Gais Galants een dansdag. Tijden deze dag zullen wij de uitdagende Polonaise aanleren, geschreven door Gretel van Bruggen op muziek van Tsjaikovski. Deze gevarieerde dans staat garant voor veel spektakel. Tijdens de verschillende figuren klakken de heren met hun hakken, terwijl de dames sierlijk in het rond trippelen. Op deze dag dansen we 5 uur en is 1 uur gereserveerd voor pauzes. Lunch wordt door ons verzorgd (bij de prijs inbegrepen).

Praktische informatie:

Datum: zondag 25 november

Tijd: 10.00-16.00

Locatie: Anemoonstraat 197, Assen (5 minuten lopen vanaf het station)

Prijs: €15,- (gratis voor leden)

Op zaterdag 24 november organiseert Plaisir Courtois een workshopdag in Groningen. Mensen die van ver komen en graag beide dagen willen dansen, kunnen logeren op onze dansdaglocatie (bij Odilia en Hendrik-Jan).

Wil je mee komen dansen? Geef je dan uiterlijk 21 november op via info@lesgaisgalants.nl. Als je dieetwensen hebt (voor de lunch) of een logeerplek nodig hebt, wil je dat dan bij je opgave doorgeven? Als je nog vragen over de dansdag hebt, kun je ons via hetzelfde e-mailadres bereiken.

We hebben al voldoende aanmeldingen ontvangen om de dansdag door te laten gaan. Na je aanmelding ontvang je een e-mail met alle praktische informatie op een rijtje.

Foto’s cursus Engels

Vanavond zijn we al weer op de helft van onze cursus Engels! Onder leiding van Kasper er Enti (in onze nieuwe LGG t-shirts) hebben we de afgelopen weken al veel gedaan. Naast de vertrouwde Indian Queen, Hole in the Wall en Sellengers round hebben we ook de Sir Roger de Coverley en de Trenchmore geleerd. De combinatie van bekende en nieuwe figuren en de soms bijzondere maatsoort, staat garant voor veel dansplezier!

Nieuwsgierig naar deze nieuwe dansen en de anderen die nog komen gaan? Op zaterdag 22 juni organiseren we een dansdag met het nieuwe Engelse repertoire! Meer informatie over deze dag volgt halverwege mei.

Open dansavond

Maandag 10 september van 19.30-21.00 hebben wij onze open dansavond!

Wil je vrijblijvend (en gratis) kennismaken met hofdansen? Dan ben je van harte welkom! We leggen (stukken van) een aantal van onze dansen uit en we zullen enkele kleine demonstraties geven.  Hierbij komen bijna alle verschillende stijlen die we doen aan bod. Heb je geen danservaring en/of geen danspartner? Geen probleem!

Als je mee wil dansen, mail dan naar info@lesgaisgalants.nl. Dan krijg je van ons ook de exacte locatie toegestuurd. Deze zetten we niet online, omdat onze zaal bij een woonhuis hoort. De danszaal ligt in het centrum van Groningen. Bedenk je pas een uur van tevoren dat je wilt komen? Dan kun je beter even bellen! Kijk daarvoor even bij contact.

Cursus Engelse dansen

Tijdens deze cursus leer je verschillende Engelse dansen. We doen vertrouwde dansen uit het LGG-repertoire, maar zullen ook nieuwe Engelse dansen aanleren. Hierdoor is de cursus ook leuk voor mensen die al langer bij ons dansen. In veel van de dansen komen dezelfde figuren terug, waardoor ze ook uitermate geschikt zijn voor beginners!

De cursus duurt 6 weken, kost €25,- (gratis voor leden) en wordt gegeven op de volgende maandagen van 19.30-21.00 in het centrum van Groningen:

1, 8, 15 en 29 oktober en 5 en 12 november

Wil je mee komen dansen? Geef je dan voor 29 september op via info@lesgaisgalants.nl. Als je van tevoren al weet dat je er een avond niet bij kan zijn, wil je dat dan ook alvast aangeven? Als je nog vragen over de cursus hebt, kun je ons via hetzelfde adres bereiken.

Na aanmelding ontvang je van ons een mail met alle praktische informatie over de lesdata, locatie en betaling van het cursusgeld.