achtergrond Onze mooie kop

Over ons

Hofdansen is dansen zoals vroeger in de balzalen werd gedaan. Voor iedere dans vraagt de heer een andere dame. Dansen had vroeger namelijk een hele andere functie dan nu – toen was een bal namelijk dé gelegenheid om een huwelijkspartner uit te kiezen. Hoewel onze lessen daar uiteraard niet op zijn gericht, wordt er nog wel aandacht besteed aan het sociale gedrag tijdens het dansen, het flirten en de etiquette. Want om de echte historische sfeer te doen herleven hoort dat er allemaal bij.

Ook echt heel mooi, jammer dat je dit plaatje mist...

Les Gais Galants is een enthousiaste groep studenten die deze oude dansen aanleert en uitvoert. Ons repertoire is erg afwisselend: het varieert van statige renaissancedansen tot kleine Engelse contredanses, vrolijke polka's en dansen uit het begin van de 20ste eeuw. Voor ieder wat wils dus. Voor de beginnende dansers (geen danservaring nodig!) worden er gedurende het eerste uur relatief gemakkelijke dansen aangeleerd (die zeker niet minder hoffelijk zijn dan de moeilijke). Voor de meer ervaren dansers is er het tweede uur, waar de moeilijke dansen voorbij komen en de puntjes op de i gezet worden. Zo biedt Les Gais Galants voor iedereen uitdaging. Als je het aan kan, mag je al vanaf het begin de hele avond meedansen!

We geven ook regelmatig optredens en workshops, meestal voor een erg enthousiast publiek. Om de historische sfeer echt te doen herleven worden de heren dan in slipjassen gestoken en krijgen de dames prachtige Sissi-achtige jurken aan. Meer informatie over optredens is te vinden onder optredens.

allemaal
				bij elkaarplaatje

Les Gais Galants is echter veel meer dan dat. Naast het dansen organiseren enthousiate leden ook gezellige spelletjesmiddagen, filmavonden en andere leuke activiteiten. Ieder dansjaar gaan we met de eerstejaars op introductiekamp, om elkaar beter te leren kennen en de nachten door te dansen. Bovendien wordt ieder jaar afgesloten met een gezellig eindfeest. Het grote hoogtepunt van het jaar is echter het gala: daar kun je ook hofdansers van andere verenigingen ontmoeten.

Lijkt het je leuk? Kom dan eens een keer vrijblijvend langs op een oefenavond. Meer informatie daarover vind je onder cursussen.